
שלום לכולם.
ראשית, תודה על התגובות שלכם! הן מעניינות ומחזקות אותי ב"משימתי" השבועית ובכלל.
משוב (feedback) תמיד יגרום לטוב. חשבו על כך.. משוב לא חייב להיות חיובי בהכרח.
אבל גם כשהוא פחות "נחמד" הוא עדיין מביא לתוצאה טובה. הוא גורם לנו להביט על עצמנו ועל מעשינו ולנסות לשפר ולהשתפר.לפעמים מתקבלת התחושה שבזמן השעורים בסטודיו מרבית המשובים הם "שליליים" ביסודם. הסיבה לכך היא שלא קיימת תנועה מושלמת...
בעצם מי קובע מה מושלם ומה לא? אומנם ישנם כללים ביו-מכניים שמטרתם לשפר את התנועה כך שתעזור בשיפור היציבה ולא, חלילה, תגרום ליצירת או החרפת בעיה גופנית אך כמו בכל תחום אחר הדעות הן רבות ולעיתים חלוקות בין ה"מומחים".
בחיי הקפדתי תמיד, בעיקר בזמן לימודי, אך גם כיום, "לא להאמין לכל מה שאומרים לי" ולבקש חיזוקים ממקורות שונים, לאחר שהייתי אוסף את כל המידע לו הייתי זקוק הייתי מגיע למסקנות שלי (!!!).
במדע כמו במדע במרבית המקרים קיימת אמת אחת נכונה. יכולות להיות לה פירושים שונים אבל היא עדיין תהיה אותה האמת בבסיסה.
למזלי זכיתי ללמוד את תחום הפילאטיס אצל מורה שרצתה שאחווה הרבה לפני שאנסה להבין את היסודות (רעות גרייצר מסטודיו רעות בתל-אביב http://www.studioreut.co.il/ ). נכון שבאתי לתחום עם רקע עשיר (שני תארים וניסיון שטח רב), אבל עדיין, אין תחליף להתנסות, לניסיון. גם אתם בתחומכם יודעים יותר מכל אחד שאין לו הניסיון שלכם בשטח. בחזרה לעניין המשוב, הפידבק.
הגדרת מתאמן "מתקדם" אינה קשורה ליכולתו לבצע תרגיל זה או אחר אלא ליכולת שלו "לצאת מגופו" במהלך התרגיל "ולהתבונן" בביצוע שלו, ולהיות בעל ראיה מספיק חדה כדי לזהות את טעויותיו ואף לתקנן תוך כדי ביצוע. זה לא רק נשמע מורכב... זה מורכב מאוד. אומנות ממש.
שאלתם את עצמכם פעם איך יכולים מדריכים מיומנים להסביר תוך כדי הדגמה?...
זו מיומנות שעובדים מאוד קשה להשיגה ומקורה בתרגול ועוד תרגול ועוד תרגול...נגיד שאתם בוחרים מיומנות גופנית פשוטה יחסית כמו הליכה. נסו תוך כדי לתאר בדיוק את מיקום כל אחד מהאיברים שלכם תוך כדי התנועה. נכון שזה מחייב ידע אנטומי ולעיתים יותר מזה. זו הסיבה שתרגול שיטת פילאטיס לעולם לא יהיה כמו פעילויות אחרות כיוון שהוא מחייב ידע נרחב. מחייב חשיבה והבנה.
מישהו שאל אותי השבוע איך מפתחי הגוף המובילים בעולם מגיעים לרמת גימור כזו של גופם. התשובה היא קודם כל י-ד-ע. (נכון שיש גם התמדה, מחויבות, עקשנות והרבה הרבה אופי - (וגם "קצת" הורמונים...) אבל קודם כל צריך ידע). הבנה וידיעת הגוף על מרכיביו, תהליכיו, ונקודות התורפה שלו תמיד תוביל אותנו להתפתחות ואפשרויות ביצוע נרחבות ומתקדמות יותר.
כאדם העוסק בספורט זה או אחר מאז הגילאים המוקדמים ביותר אני יכול להעיד שידע זה לא דבר שמשיגים
ו"מרימים רגליים"... ידע זה דבר שצריך לשאוף ולפתח כל הזמן,העולם מתפתח ואיתו רמת הידע והדיוק הנחוצים להצלחה. אני עדיין לומד בכל יום לפחות משהו חדש אחד אם לא יותר... נסו במהלך השבוע הקרוב, בהגיעכם לסטודיו, להרגע, לבצע את התרגילים הקשים ביותר בקלות (רק אתם קובעים אם התרגיל קשה לכם או לא... מי שלא מאמין שינסה...),קלות ורוגע שיאפשרו לכם "לצאת" ולהביט בעצמכם ולהרגיש את אופן הביצוע שלכם תוך כדי הביצוע.תפקידי (והצוות הנפלא כמובן, שירה, צופית וגלית המדהימות) להנחות אתכם, אבל אף אחד לא יכול לגרום לכם להרגיש את גופכם טוב יותר מכם. אני יכול להגיד לכם "מישכו פנימה את שרירי הבטן שלכם עד שתרגישו ששרירים אלה אוחזים את עצמות האגן ומייצבים אתכם..." אבל אני לא יכול להעביר אליכם את עוצמת התחושה שיש לי באותו הרגע (אם לא ידעתם - בכל פעם שאנחנו, המדריכים, אומרים לכם לבצע משהו אנחנו מבצעים זאת "בסתר" בגופנו שלנו... מבלי שתרגישו...),אני לא יכול גרום לכם להיות במקום הזה אלא אם כן באמת תרצו להיות שם...
מדריכי פילאטיס הם לא "עם נבחר", הם לא "סופרמנים", הם פשוט מביאים את עצמם למקומות המורכבים האלה. אתם צריכים רק לרצות להיות שם... אין לי ספק שתצליחו.
בחרתי לצרף הפעם מעט מקורות מידע לגבי אותם "שרירי בטן עמוקים" בעזרתם ובעזרת הפעלתם אנו מנסים ליצב את השלד בעת ביצוע התרגילים בסטודיו.
השריר הראשון אליו נתיחס נקרא Transversus Abdominis.
הנה קישור המראה בצורה טובה מאוד את מיקומו ביחס לשלד ואת חיבוריו לשלד:http://anatomy.med.umich.edu/atlas/abdo_wall54.html
לא בכדי אנחנו מתיחסים לשריר הזה כ"חגורת בטן" טבעית, שכן השריר החשוב הזה מחובר כמעט לכל פינה... ומהווה קשר חשוב מאוד בין חלקו התחתון של הגוף (האגן) לבין חלקו העליון של הגוף (עמוד השדרה ובית החזה).
הנה עוד קישור שמקשר בין הפעלתו של השריר ותרגול בשיטת פילאטיס. ניתן מקישור זה להגיע וללמוד עוד קצת על כאבי גב תחתון וחשיבות תרגול שרירי הבטן העמוקים במטרה לעזור בפתרון הבעיה:http://www.easyvigour.net.nz/fitness/hpilatesintro1_2.htm
גם בקישור זה יש מידע על שרירי הבטן הקיימים בגופכם, בין היתר השריר העמוק "שלנו" (דפדפו מעט מטה כדי להגיע אליו...):
נסו לקבל אפילו רעיון כללי של איך מרכז הגוף שלכם נראה "מבפנים", זה יעזור לכם בניסיון שלכם "להביט" ולהרגיש את עצמכם במהלך ביצוע תרגילים הדורשים הפעלת שרירים אלו.
מאחל לכם סוף שבוע נהדר מלא חוויות טובות ומנוחה נעימה וממלאת אנרגיה.
שמח ומעריך את כל התגובות שלכם.
מכל מלמדי - השכלתי.
שבת שלום. אבי
תגובה 1:
חיטוב בטן
הוסף רשומת תגובה